Bagaimana Memulakan Perniagaan Pembersihan ?

0 Comments

Tidaklah sukar untuk melihat mengapa memulakan perniagaan pembersihan adalah pilihan yang popular: Ia memerlukan sedikit pelaburan awal dan bukan perniagaan yang sangat mahir (dalam pemahaman yang paling mudah tentang konsep itu) dengan banyak halangan untuk kemasukan. Sesiapa sahaja boleh mula melakukannya.
Lihat Juga: Mendapatkan Panduan Dibiayai
Mendaftar nama perniagaan
Adakah terdapat beberapa diskaun atau faedah yang anda boleh berikan sesiapa yang bersedia memberikan perniagaan anda ? Mungkin anda boleh menawarkan perkhidmatan pembersihan tambahan percuma jika seseorang mendaftar untuk dua perkhidmatan.
Persatuan Pembantu Rumah Eksekutif Antarabangsa
Jadi, anda berada di pasaran untuk memulakan perniagaan pembersihan? Anda mempunyai kemahiran. Tidak ada banyak halangan atau keperluan lesen berbanding operasi lain.

Perkara itu, anda tidak pasti apa sebenarnya yang terlibat dalam memulakan pembersihan perniagaan.

Dalam panduan ini, anda akan mendapat rasa yang lebih baik
Anda juga akan mencari maklumat yang disediakan oleh dua orang yang terlibat dalam industri ini: Matthew Mercuri, Pengurus Pemasaran Digital di Dupray, dan Simon Brooks, pengasas Squiffy Clean, yang baru-baru ini dipaparkan oleh NBC. Simon adalah kesaksian kepada fakta bahawa ya, siapa pun boleh memulakan perniagaan pembersihan.

1. Tinjauan industri
Industri perkhidmatan pembersihan terdiri daripada janitor dan pembersih, pembantu rumah dan pembersih pembantu rumah tangga, penyelia utama dalam rumah tangga dan pekerja januari, dan pekerja pembersihan bangunan

Sehingga Mei 2014, terdapat 2,137,730 janitor dan pembersih di Amerika Syarikat; 929,540 pembantu rumah dan pembersih pengemasan; 168,960 pengawas lini pertama bagi pekerja rumah tangga dan penjaga rumah; dan 15,620 pekerja pembersihan bangunan.

Menurut data dari gaji gaji PayScale, pembersih rumah, di seluruh negara, memperoleh purata $ 15.09 per jam untuk membayar. Kebanyakannya adalah wanita yang mendakwa kepuasan kerja yang tinggi.

Produk yang dijual paling baik, dan yang paling banyak digunakan oleh industri pembersihan komersial, termasuk jenama seperti Pine Sol, Fabuloso, dan Clorox Clean Up. Pembersihan pengurus menyebut kualiti dan keberkesanan produk yang tinggi, serta titik harga yang rendah sebagai kunci untuk menambah nilai.

2. Kemahiran yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan ini
Membersihkan rumah dan pejabat orang lain adalah pekerjaan yang dijangka! Lebih dari itu, ia adalah pekerjaan yang sangat peribadi kerana anda akan memasuki rumah seseorang, atau ruang pejabat swasta yang mungkin mengandungi data sulit.

Orang yang menggaji anda membawa anda ke dalam kepercayaan mereka.

Untuk berjaya industri ini, anda memerlukan beberapa kemahiran dan memilih ciri-ciri watak. Jika anda mengupah pekerja, mereka juga memerlukan ciri-ciri ini:

Kepercayaan
Ketekunan, atau keupayaan untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan
Mata untuk perincian
Keupayaan untuk memberi tumpuan
kemahiran pengurusan masa
Stamina dan kekuatan fizikal
Cara sopan dan profesional
Walaupun penting untuk membangun dan mengekalkan hubungan positif dengan pelanggan anda, anda tidak memasuki rumah atau pejabat untuk bersosial. Cara profesional harus dipatuhi setiap saat.

3. Penyelidikan pasaran dan pengesahan idea perniagaan

Tidaklah sukar untuk melihat mengapa memulakan perniagaan pembersihan adalah pilihan yang popular: Ia memerlukan sedikit pelaburan awal dan bukan perniagaan yang sangat mahir (dalam pemahaman yang paling mudah tentang konsep itu) dengan banyak halangan untuk kemasukan. Sesiapa sahaja boleh mula melakukannya.
Sudah tentu, sementara ramai orang boleh memulakan perniagaan pembersihan, tidak semua orang boleh mengubahnya menjadi perniagaan yang berkembang maju. Untuk melakukan yang terbaik, anda memerlukan perniagaan pintar dan anda perlu menonjol dari orang ramai.

Ini adalah tempat penyelidikan pasaran masuk.

Jangan lompat penyelidikan pasaran anda

Kerana anda akan memasuki pasaran yang sudah tepu, anda perlu memikirkan cara untuk membezakan penawaran perkhidmatan anda. Kadang-kadang ini dirujuk sebagai memikirkan cadangan jualan unik anda atau USP

Mendapatkan mengendalikan apa yang anda mengkhususkan diri dan bagaimana anda beroperasi-berbeza dengan pesaing anda-akan berguna pada masa akan datang. Ia akan membantu anda mencari pelanggan, dan membuat pesanan pemasaran yang tepat supaya mereka memilih anda!

Berikut adalah beberapa perkara yang anda ingin fikirkan:

Berapa jauh anda bersedia untuk melakukan perjalanan? 10 batu, 20 batu, 50 batu?

Adakah anda menawarkan perkhidmatan pembersihan domestik atau komersial?
Adakah anda akan bekerja pada setiap orang, atau kumpulan pilih, mungkin disasarkan dengan penyertaan pendapatan, kumpulan umur, atau sesuatu yang lain?
Adakah anda melakukan segalanya sendiri atau mengupah pekerja?
Apa peranan anda? Pekerja atau pengurus?
Apa yang akan anda bayar sendiri? Dan pekerja anda?
Jika anda tidak pasti bagaimana untuk menjawab soalan di atas, anda boleh melihat perniagaan pembersihan di kawasan anda. Lihatlah apa yang mereka tetapkan, bagaimana mereka mengenakan bayaran, dan siapa yang mereka nampak.
Selain mengatasi persaingan, melakukan penyelidikan pasaran anda sendiri. Berikut adalah beberapa sumber tambahan untuk membantu anda melakukannya.
Harga perkhidmatan anda
Setelah anda mengetahui siapa penonton sasaran ideal anda, di mana mereka berada, dan jenis perkhidmatan pembersihan yang akan anda lakukan tawaran, anda akan mempunyai harga yang lebih mudah untuk menentukan harga perkhidmatan anda

Jika anda akan menurunkan laluan membuat anggaran untuk setiap kontrak baru, anda mungkin ingin mempertimbangkan beberapa perkara.

Faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan apabila harga perkhidmatan anda:
Saiz rumah atau pejabat (berapa banyak bilik?)

Berapa kerap anda akan membersihkan

Apabila anda akan membersihkan

Syarat khas seperti pembersihan ketuhar, dan sebagainya
Pengalaman anda sendiri
Berapa ramai orang yang akan terlibat dalam pembersihan (hanya pasukan anda atau pasukan anda?)
Bagaimana anda mahu mengenakan bayaran-jam atau kerja
Jangan turun laluan pengecasan terlalu kecil untuk perkhidmatan anda. Bukan sahaja anda akan kehilangan wang, tetapi orang yang ingin mengupah anda mungkin tidak menganggap anda menawarkan perkhidmatan yang hebat. Dengan token yang sama, jangan overprice. Lihatlah syarikat-syarikat lain yang sedang dicaj dan bersedia untuk berunding.
Menurut Care.com, di kawasan metropolitan, pembantu rumah individu biasanya mengenakan bayaran sebanyak $ 100 setiap pembersihan. Sebagai perbandingan, syarikat pembersihan kebangsaan membebaskan sekitar $ 175 setiap pembersihan. Dan, di bandar atau bandar yang kurang berpenduduk, pembantu rumah mengenakan bayaran sekitar $ 75 setiap satu bersih.
Secara semulajadi, anda perlu memikirkan apa yang penonton sasaran anda sanggup bayar. Jika anda pergi ke perniagaan pembersihan eko dan hanya memilih jenama mesra alam, anda mungkin boleh mengenakan lebih banyak lagi.
Berikut adalah beberapa cara strategik tambahan untuk harga perkhidmatan anda. Dan, anda boleh mula dengan terlebih dahulu menentukan kadar setiap jam anda sendiri: Gunakan Craigslist untuk merasakan apa yang orang lain sedang mengenakan dan melihat banyak laman web lain.

Mengesahkan idea anda

Jadi, anda berada di pentas sekarang anda mengetahui beberapa perkara penting:

Anda telah mendokumenkan andaian utama tentang perniagaan anda

Anda telah berbicara kepada pelanggan Anda
Anda telah memahami apa yang orang sanggup membayar

Anda tahu apa kos permulaan anda dan apa yang anda perlu beli untuk memulakan
Anda tahu cukup untuk mengesahkan idea anda. Di Palo Alto Software, kami menggunakan proses perancangan tanpa lemak untuk menentukan sama ada sesuatu idea mungkin berjaya atau gagal. Itulah sebabnya kami mencipta padang satu halaman. Anda boleh menggunakan ciri kami di LivePlan, atau melakukan pengesahan perniagaan sendiri dengan menggunakan panduan ini
Sama ada, pada akhir proses, yang hanya memerlukan waktu beberapa jam, anda akan mempunyai pegangan yang lebih baik Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai mengesahkan idea anda di dalam panduan kami
4. Mendapatkan pendanaan dan menulis pelan perniagaan
Jika anda memerlukan suntikan modal untuk mendapatkan perniagaan anda, anda mungkin lebih berminat mendapatkan pinjaman bank. Sekiranya ini berlaku, anda memerlukan pelan perniagaan.

Biasanya, operasi perniagaan pembersihan domestik memerlukan pelaburan awal yang sangat kecil dan dengan itu dapat membina idea perniagaan mereka, atau memulakan operasi paruh waktu.

Jika, bagaimanapun, anda mempertimbangkan operasi besar, mungkin perkhidmatan pembersihan komersial , anda mungkin mahu melabur dalam peralatan dan bekalan komersial yang lebih mahal. Dalam kes ini, anda mungkin memerlukan modal permulaan.

Lihat Juga: Mendapatkan Panduan Dibiayai
Jika anda mempertimbangkan untuk memilih francais, anda perlu memenuhi satu set keperluan yang berbeza. Anda akan memerlukan wang yang cukup untuk membeli satu, sejarah kredit yang baik, pengalaman dan kemahiran pengurusan, dan ingat bahawa anda bukan satu-satunya yang mengawal perniagaan.

Untuk bantuan untuk mengetahui sama ada francais adalah Sesuai untuk anda, lihat panduan pengguna FTC untuk membeli francais.

Jika anda memerlukan pembiayaan sebelum anda boleh memulakan, terdapat beberapa pilihan untuk anda. Mari kita periksa mereka:

Bootstrap perniagaan anda dengan perniagaan sampingan
Ambil pinjaman

Tanya rakan dan keluarga untuk bantuan

Mencari sumber dana alternatif

Jika mengambil pinjaman adalah pilihan, lagi berminat, bercakap dengan SBA. Anda boleh mencari pejabat tempatan menggunakan carian mereka, dan kemudian mendapatkan bantuan memikirkan pinjaman yang paling sesuai dengan keperluan anda. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pinjaman SBA, lihat Panduan Lengkap kami untuk Pinjaman SBA.
Jika kredit anda telah rosak, hari ini adalah mungkin untuk memanfaatkan wang untuk pinjaman! Simon Brooks, Pengasas Squiffy Clean, melakukan perkara itu di laman web pinjaman sosial yang bernama Kiva Zip.
Simon berkata, “Saya telah kehilangan tempat tinggal selama dua tahun, tetapi enam bulan yang lalu memulakan perniagaan pembersihan komersial yang sedang dilakukan baik dan telah mewujudkan pekerjaan gaji sebenar di $ 17 per jam. Misi kami adalah untuk ‘membersihkan industri pembersih’, yang dikenali dengan gaji rendah dan budaya ketakutan. Selain itu, PBS Frontline mendedahkan industri itu dengan dokumentari mereka yang dipanggil ‘Rape on the Shift Malam’. Model perniagaan kami membaikinya. Secara teknikal, saya masih tiada tempat tinggal, walaupun kini mempunyai pejabat yang tidak mempunyai tempat tinggal. “Ketika Simon membayar gaji pekerja dalam fasa permulaannya, dia tidak membayar gaji sendiri.
Simon berkata,” Saya mula perniagaan ini dengan wang sifar di dalam saku saya. Enam bulan kemudian, kami berpindah ke pejabat Palo Alto kami sendiri dan merupakan perniagaan yang berdaya maju. Kami adalah cerita yang baik yang menunjukkan anda hanya memerlukan idea dan ketabahan untuk pergi. ”
Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai cerita Simon di laman pembiayaan Kiva Zipnya.

Simon Brooks, pengasas Squiffy Clean, Pejabat Palo Alto

Menulis pelan perniagaan untuk dibiayai

Jika anda akan turun laluan meminta bank untuk membiayai anda, anda pasti akan memerlukan pelan perniagaan. Peminjam akan mahu melihat anda berfikir semuanya dan akan memberi perhatian khusus kepada bahagian kewangan rancangan anda. Pastikan anda memahami bahagian ini.

Ia juga membantu untuk mengetahui berapa banyak wang yang anda mahukan. Pada umumnya, lebih baik untuk meminta kurang, cukup untuk membuat anda bermula dan pergi, dan kemudian meminta pinjaman tambahan kemudian. Ini kerana sesebuah bank akan lebih memberi anda pinjaman lain jika anda telah berjaya pada yang terakhir dan boleh menunjukkan bahawa anda menjalankan operasi yang menguntungkan. Ia juga mengurangkan risiko anda sendiri.

Di bawah ini anda akan menemui pilihan rancangan perniagaan sampel. Mula dengan pelan perniagaan selama satu jam (sesuatu yang mungkin anda lakukan semasa melakukan penyelidikan pasaran), kemudian pindahkan ke pelan tradisional.

Pelan sampel perniagaan pembersihan percuma
Pada Bplans, anda mempunyai akses ke perpustakaan lebih Pelan perniagaan sampel percuma 500. Di dalam industri perkhidmatan, terdapat beberapa pelan perniagaan pembersihan yang berbeza. Anda boleh menggunakan pelan ini untuk mendapatkan lebih baik bagaimana menulis sendiri.

Pelan perniagaan perkhidmatan pembersihan

Pelan perniagaan servis petugas

Pelan perniagaan produk pembersihan
Rancangan perniagaan perkhidmatan permaidani dan upholsteri

5. Membuat undang-undang
Jika anda belum lagi, pastikan untuk menyemak senarai semak perniagaan kami. Ini termasuk semua perkara yang perlu anda lakukan sebelum anda boleh dianggap sebagai entiti undang-undang, daripada memilih nama perniagaan melalui mendaftar untuk ID pengenalan majikan.
Pastikan untuk mendaftarkan nama yang unik anda sendiri. Ia akan memudahkan orang lain untuk mengingati, akan memberi anda peluang yang lebih baik untuk bersaing untuk hartanah dalam talian yang anda boleh memiliki (nama domain dan profil media sosial), dan bermakna anda tidak secara tidak sengaja menghantar perniagaan pesaing anda ‘
Beberapa perkara utama yang perlu anda mulakan termasuk:

Mendaftar nama perniagaan
Memohon nombor ID cukai persekutuan

Memilih struktur perniagaan

Menyediakan sistem pembayaran , jika anda tidak hanya mengambil wang tunai

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai secara rasmi menubuhkan sebuah perniagaan dalam senarai periksa permulaan perniagaan kami. Jika anda memerlukan bantuan tambahan, bercakap dengan seorang peguam.
6. Membuka perniagaan anda dan memasarkannya
Sebagai perniagaan perkhidmatan, anda akan sangat bergantung pada pelanggan anda untuk perniagaan lebih lanjut. Memastikan anda mempunyai proses untuk menerima ulasan, komen, dan maklum balas dari awal akan membantu anda membina reputasi.
Idealnya, pelanggan anda yang sedia ada akan merujuk kenalan, kawan dan keluarga ke perkhidmatan anda , jadi pastikan untuk menegakkan nilai anda dan perkara yang anda ada.
Sebelum membuka perniagaan anda, pertimbangkan untuk memasarkan tawaran promosi:

Adakah terdapat beberapa diskaun atau faedah yang anda boleh berikan sesiapa yang bersedia memberikan perniagaan anda ? Mungkin anda boleh menawarkan perkhidmatan pembersihan tambahan percuma jika seseorang mendaftar untuk dua perkhidmatan.
Situs seperti Postcardmania, menawarkan tawaran yang sangat baik pada poskad yang dapat anda kirimkan ke prospek melalui pos.

7. Sumber untuk membersihkan perniagaan

Pembersihan persatuan dan forum perniagaan:

Persatuan Pembersihan dan Pemulihan Antarabangsa

Persatuan Kontraktor Perkhidmatan Bangunan Antarabangsa

Persatuan Pembantu Rumah Eksekutif Antarabangsa
ISSA: Persatuan Bekalan Kebersihan Antarabangsa
Pembersihan Forum Pemilik Perniagaan
Pembersihan laman web bekalan:
ikleenscom
Rancangan Perniagaan Perkhidmatan Pembersihan
Bekalan Pembersihan Pejabat Depot
Bekalan Pembersihan Amazon
Artikel dan blog yang menarik mengenai topik:
Saluran YouTube CleanGuru: Saluran YouTube yang merangkumi semua yang anda boleh ketahui tentang industri.
The Janitorial Store: Belajar segala-galanya dari tawaran dan menganggar melalui pemasaran perniagaan anda

none
Artikel Yang Menarik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish (United States)